Svinjski zrezki v gobovi omaki

Znam svetuje

Ti nežni svinjski zrezki v kremasti gobovi omaki nam omogočajo, da pripravimo odlično kosilo v manj kot pol urice. Zadovoljili bodo še tako zahtevnega jedca.

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki
  • 150 g svežih jurčkov
  • šopek svežega sesekljanega peteršilja
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 1 žlica svežega sesekljanega timijana
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 dl jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Zrezke z obeh strani mali posolimo in popopramo. V večji ponvi segrejemo 2 žlice oljčnega olja in na njem ocvremo zrezke z obeh strani, da lepo zlato porjavijo. Po 4 minute na vsaki strani bo dovolj. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

2V isto ponev dodamo še žlico olja in narezane in očiščene jurčke. Pražimo toliko časa, da izhlapi vsa vlaga iz gob. Dodamo najprej česen in peteršilj, pražimo še dve minuti in zalijemo z belim vinom. Ko povre polovico tekočine, dodamo še jušno osnovo in čez minutko še smetano.

3V omako dodamo še timijan, parmezan, sol in poper po okusu in svinjske zrezke, skupaj s tekočino, ki se je nabrala v posodi.

4Zmanjšamo temperaturo na najnižjo in pustimo, da se zrezki kuhajo v omaki še kakšnih pet minut.

5Postrežemo takoj s pire krompirjem in sezonsko solato. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite