Idealna za družinske praznike, posebne priložnosti ali enostavno kot nedeljska sladica, orehova rolada s kislo smetano bo pritegnila vsakogar, ki se bo znašel v bližini kuhinje. Orehova rolada je tako preprosta za pripravo, da jo boste z lahkoto obvladali, rezultat pa bo vedno osupljiv.
Sestavine za orehovo rolado s kislo smetano
- 6 jajc
- 100 g sladkorja
- 60 g moke
- 60 g mletih orehov
- 1 vaniljev sladkor
- 1 pecilni prašek
- 300 g kisle smetane
Postopek
1Beljake stepemo, v rumenjake pa primešamo sladkor. Vse skupaj dobro zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom, ki smo jo prej presejali. Na koncu dodamo še mlete orehe.
2Nato maso vlijemo v pekač. Rolado pečemo na 180 °C od 15 do 20 minut. Še topel biskvit zavijemo v kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
3Biskvit razvijemo, namažemo s kislo smetano, ki jo po želji lahko tudi sladkamo in zopet zvijemo v rolado.