Vlečno testo za zavitke in štruklje

Morda vas zanima

- Oglas -

Če se ga boste lotili sami doma, vam bo po tem receptu zagotovo uspel.

Sestavine

  • 300 g moke
  • 1 žlica olja
  • 1 jajce
  • olje za mazanje

Postopek

1Moko najprej presejemo v skledo, da jo zrahljamo. V sredini naredimo jamico, vanjo damo sol, olje in jajce. Prilivamo mlačno vodo, s prsti mešamo in pazimo, da imamo na sredini vedno gladko testo. Ko testo primerno gosto zmesimo, ga začnemo gnesti – lahko ga gnetemo z rokami ali električnim mešalnikom za testo.

2Dobro pregneteno testo oblikujemo v hlebček, ga namažemo z oljem in pokrijemo s toplo skledo. Počivati pustimo pol ure. Testo lahko pripravimo zvečer, ga zavijemo v naoljeno alufolijo in damo v hladilnik.

3Hlebček nato pomokamo, ga razvaljamo ali razvlečemo najprej nekako za velikost večjega tortnega modela in pri tem pazimo, da robove zvaljamo kar se da tanko. Preden ga začnemo vleči, ga namažemo z oljem, da lažje poravnamo gube ki morda nastanejo pri vlečenju.

4Razvlečemo ga na kvadrat ali pravokotnik. Rob, ki pogosto ostane debelejši, porežemo. Da se testo dobro vleče, je potrebna kakovostna moka. Boljša je mehka kot ostra. Vlečnost povečujejo beljak, topla voda in dobra pregnetenost testa.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi