Če želite pripraviti hitro in okusno mesno jed, so tile svinjski fileji s karameliziranimi jabolki prava poslastica. Svinjino že od nekdaj spremljajo jabolka in v tej različici sta timijan in karamelizirana jabolka edinstvena kombinacija.
Sestavine
- 1 svinjski file
- 2 stroka česna
- 1 žlica nerafiniranega trsnega sladkorja
- 1 jabolko
- 1 žlica masla
- 3 vejice timijana
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Priprava
1Svinjsko ribico narežemo na 12 kosov.
2V ponvi segrejemo žlico olja, stroka česna in nekaj vejice timijana. V ponev položimo še medaljone in jih na zmernem ognju popečemo. Dve minuti na vsaki strani bo dovolj, da ostanejo sočni in na sredino rahlo rožnati.
3Medtem jabolku očistimo peščišče in neolupljenega narežemo na tanke krhlje. V ponvi stopimo maslo s sladkorjem, dodamo jabolka in jih karameliziramo.
4Karamelizirane jabolčne rezine razporedimo na krožnik, na vrh položimo svinjske medaljone in prelijemo z omako, v kateri so se pekli medaljoni. Omaki lahko dodamo malo čilija. Postrežemo s poljubno prilogo ali pa samo z zeleno solato.