Domač bel kruh

Znam svetuje

Še vedno je najboljši domač kruh.

Sestavine

  • 500 g moke oz. pripravka, ki vsebuje že vse potrebne sestavine, vključno s kvasnim pripravkom
  • 2 žlici oljčnega olja (lahko tudi sončnično ali repičino olje)
  • 300 ml tople vode

Postopek

1Testo gnetemo okoli 15 minut in pustimo vzhajati. Na pomokani površini testo nekajkrat nežno prepognemo in ga vstavimo v pečico, segreto na 230 °C, in sicer brez ventilacije.

2Po 15 minutah moč pečice znižamo na 200°C in pečemo še približno 30 minut.

3Pri peki kruha, ki se peče brez pokrovke, priporočamo, da ob segrevanju pečice na dno pečice postavite posodo z 2 dcl vode, ker tako kruh dobi vlažnost, skorja kruha pa lepo barvo in hrustljavost.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite