Polenta z gnjatjo iz pečice

Znam svetuje

Polenta z gnjatjo iz pečice je odlična, nasitna jed.

Sestavine

  • 1 liter vode
  • 40 dag koruznega zdroba – polente
  • pest pšeničnega zdroba
  • 3 rumenjaki
  • 2 jajci
  • 2 žlici masla sobne temperature
  • skodelica sesekljane gnjati (salame ali klobase)
  • velika pest peteršilja
  • parmezan ali mocarela

Postopek

1Koruzni zdrob zmešamo s pšeničnim zdrobom. V vodo damo košček masla, ko zavre dodamo še sol in vsipamo mešanico zdroba. Mešamo in kuhamo, dokler se ne zgosti.

2Odstavimo, počakamo, da se ohladi, nakar zamešamo v polento 3 rumenjake. Pokrijemo.

3Žlico masla vmešamo z 2 rumenjakoma, da se speni in naraste. Primešamo še sneg 2 beljakov in sesekljano gnjat. Odišavimo s sesekljanim peteršiljem.

4V namaščen pekač prelijemo polento, po njej razgrnemo nadev. Postavimo v vročo pečico, da se lepo rumeno zapeče in po vrhu nastane skorjica. Vzamemo iz pečice in potresemo s parmezanom ali koščki mozarele. Zraven ponudimo solato.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite