Piščančji ragu z zelenjavo

Znam svetuje

Piščančji ragu z zelenjavo je odlična polivka za testenine, priloga ali pa, če želite, kar samostojna jed.

Dodajanje zelenjave piščančjemu raguju poveča hranilno vrednost obroka. Zelenjava prispeva različne vitamine, minerale in vlaknine, ki so koristne za zdravje. Zelenjava je dober vir prehranskih vlaknin, ki so pomembne za zdrav prebavni sistem. Vlaknine lahko tudi prispevajo k občutku sitosti.

Dodajanje zelenjave piščančjemu raguju lahko pomaga ustvariti bolj uravnotežen obrok z raznolikimi hranilnimi snovmi, vključno z beljakovinami iz piščanca, vlakninami iz zelenjave in drugimi hranili.

Piščančji ragu z zelenjavo je prilagodljiv recept. Lahko eksperimentirate z različnimi vrstami zelenjave, odvisno od vaših želja in sezonske dostopnosti.

Sestavine

  • 400 g kolerabe
  • 400 g korenja
  • 250 g graha
  • 1 čebula
  • 500 g piščančjega fileja
  • 3 jedilne žlice olja
  • 30 gramov moke
  • 1 kozarec piščančje juhe
  • 50 ml belega vina
  • 50 gramov smetane
  • 1/2 šopka drobnjaka
  • peteršilj
  • sol in poper

Postopek

1Olupite in drobno sesekljajte kolerabo in korenje.

2Kolerabo kuhamo v vreli osoljeni vodi 15 minut. Po 10 minutah dodajte korenje, po 13 minutah pa sveži grah. Zelenjavo odcedimo, prihranimo vodo za kuhanje in je odmerimo 200 ml.

3Čebulo narežemo na kocke, meso narežemo na majhne koščke in oboje prepražimo na vročem olju.

4Nato potresemo z moko in nadaljujemo s pečenjem. Med mešanjem dodamo piščančjo juho, zelenjavno vodo, smetano in vino ter zavremo.

5Začinimo s soljo in poprom. Mesu dodamo zelenjavo in jo segrejemo. Drobnjak in peteršilj sesekljamo ter potresemo po vrhu.

4Postrezite s kruhom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite