Kavna panakota s čokoladno kremo je sladica, ustvarjena za tiste, ki menijo, da kave ni nikoli preveč. Niti v sladici.
Sestavine
- maščoba za modelčke
- 600 g sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- 55 g rjavega sladkorja
- 2 žlički instant kave v prahu, raztopljene v 4 žlicah vode
- 2 žlički želatine v prahu
Čokoladna omaka
- 150 g sladke smetane
- 55 g temne čokolade
Postopek
1Modelčke za puding (150 ml) namastimo. V lonec damo sladko smetano. Vaniljev strok zarežemo in vsebino damo v smetano. Dodamo sladkor in rahlo segrevamo, ne sme zavreti. Kremo precedimo v stekleno posodo.
2Želatino namakamo 5 minut v kavi. Skledo z želatino postavimo nad lonec, kjer voda vre, da se želatina raztopi.
3V kavno mešanico zamešamo nekaj kreme, potem zmešamo z ostalo kremo. Porazdelimo po modelčkih in ohladimo.
3Za omako v skledi zmešamo 1/4 smetane in raztopljeno čokolado. Postopoma dodajamo še preostalo smetano.