Vlečeno testo (za štrudelj)

Znam svetuje

Vlečeno testo je primerno za vse vrste zavitkov oziroma štrudljev in tudi za razne žepke, ki jih napolnimo s priljubljenim polnilom.

Sestavine

  • 450 g gladke moke (namenska za vlečeno testo)
  • 2,25 dcl tople vode
  • 3 žlice olja
  • ščepec soli

Postopek

1Najprej moko presejemo v posodo in naredimo jamico. V vodi raztopimo ščepec soli in vlijemo v jamico, dodamo tudi olje. Vse skupaj počasi mešamo, da dobimo testo.

2Testo nato mesimo oziroma gnetemo, da postane mehko, gladko in prožno. Testo se ne sme več oprijemati prstov. Testo oblikujemo v hlebček, ga malo namažemo z oljem, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati eno uro na sobni temperaturi. Če imamo možnost, pa ga pustimo počivati v hladilniku do naslednjega dne.

3Ko je testo dovolj počivalo, ga na pomokanem prtu čim bolj na tanko razvlečemo. Pomagamo si tako, da gremo z roko pod testo in ga počasi od sredine proti robu vlečemo. Testo naj bo zares tanko, da se vidi skozi. Rob, ki je ostal debelejši, na koncu odrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite