Božični punč

Znam svetuje

Želite pričarati okusno vzdušje za božično zabavo ali preprosto uživati v toplih in aromatičnih napitkih v hladnih zimskih večerih? Recept za tradicionalni punč je prava izbira za vas.

Naš preprost recept za pripravo punča vam bo pomagal ustvariti okusen in svečan napitek, ki bo navdušil vaše goste.

S kombinacijo rjavega sladkornega sirupa, črnega čaja in različnih vrst alkohola, bo ta punč popolnoma zadovoljil vaše brbončice.

Sestavine za božični punč

  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • 1 skodelica vode
  • 4 vrečke črnega čaja
  • 2 skodelici temnega ruma
  • 1 skodelica konjaka
  • 1 skodelica pomarančnega soka
  • 1/2 skodelice limoninega soka
  • 1/2 skodelice ananasovega soka
  • 1/2 skodelice grenadine sirupa
  • 1 čajna žlička mletega muškatnega oreščka
  • ed

Postopek

1Najprej pripravite sladkorni sirup. V majhnem loncu zmešajte rjavi sladkor in vodo ter zavrite na zmernem ognju. Kuhajte 5-10 minut, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in mešanica postane sirupasta. Nato odstranite s toplote in pustite, da se ohladi.

2V drugem loncu zavrite vodo in vanjo namočite vrečke črnega čaja. Pustite, da se čaj kuha 5-10 minut, nato pa odstranite vrečke čaja.

3V veliki posodi združite temni rum, konjak, pomarančni sok, limonin sok, ananasov sok in grenadine sirup. Dodajte ohlajen sladkorni sirup in kuhan čaj. Dobro premešajte vse sestavine.

4Dodajte mleti muškatni orešček v mešanico punča in ponovno premešajte.

5Postrezite punč v visokih kozarcih napolnjenih z ledom. Po želji lahko okrasite z rezinami pomaranče, limone in ananasa ter dodate palčko cimetovega paličice za dodaten okus.

6Uživajte v svojem domačem punču!

Opomba: Lahko prilagodite količino alkohola in sladkorja glede na svoj okus. Pazite, da uživate odgovorno in se zavedate svojih omejitev pri pitju alkohola.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite