Doma narejena kremna juha iz rdeče leče in sladkega krompirja vam bo pogrela telo in dušo.
Sestavine
- 100 g rdeče leče
- 2 žlički kurkume
- 800 g sladkega krompirja
- 3 stroki česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- sol
- poper
- jušna osnova ali voda
- kokosovo mleko
Postopek
1Čebulo narežemo, česen sesekljamo. V lonec damo kurkumo in suho pražimo nad srednje močnim ognjem 2 minuti. Prilijemo oljčno olje, premešamo, nato v lonec stresemo čebulo in česen ter dušimo približno 5 minut.
2Medtem olupimo sladki krompir in ga narežemo na večje kose. Stresemo v lonec, prilijemo jušno osnovo, dodamo še lečo in solimo, popramo. Ko zavre, pokrito kuhamo nad šibkim ognjem 15–20 minut.
3Ko je jed kuhana, jo s paličnim mešalnikom zmešamo v gosto kremno juho. Preden postrežemo, pa v juho vmešamo kokosovo mleko, ki uravnoteži okus.