Ko ne veste, kam bi z bučkami, poskusite skuhati to kremno juhico – ne bo vam žal.
Sestavine
- 2 bučki
- 2 korenčka
- 2 krompirja
- 100 g špinače
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- šopek peteršilja
- 1/2 žličke muškatnega oreška
- majaron, timijan
- sol
- poper
- 3 žlice dobrega oljčnega olja
- kisla smetana
- rezina starega kruha
Postopek
1Najprej pripravimo zelenjavo: čebulo in česen nasekljamo, bučki narežemo na koščke in jih pustimo, da spustijo vodo, korenčka olupimo in narežemo na kolobarje, peteršilj in špinačo grobo nasekljamo.
2V lonec damo najprej oljčno olje, na njem prepražimo nasekljano čebulo, ki jo malo posolimo. Ko postekleni, dodamo še česen in peteršilj. Malo popražimo, dodamo korenček in bučke.
3Približno 5 minut dušimo na zmernem ognju, nato dolijemo en liter vode, dodamo vse začimbe, po potrebi dosolimo in dodamo še na kocke narezan, olupljen krompir. Kuhamo približno 20 minut, dodamo še nasekljano špinačo in kuhamo še toliko časa, da se vsa zelenjava zmehča, kr traja nekje 10 minut.
4Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, vmešamo še nekaj žlic kisle smetane in takoj postrežemo. Kruh narežemo na kocke, na ponvi ga malo popražimo, lahko dodamo tudi žlico oljčnega olja in potresemo po bučkini juhi.