Boลพanska kombinacija okusov.
Sestavine
Krhko testo
- 250 g mehke bele moke
- 125 g zmehฤanega masla
- 80 g sladkorja
- ลกฤepec soli
Nadev
- 400 g sira mascarpone
- 500 g kremnega sira ABC
- 180 g kisle smetane
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vanilijin sladkor
- 2 jajci
- sok 1/2 limone
Preliv
- 350 g malin
- 20 g sladkorja
- 1 ลพlica Gustina
Priprava
1Iz sestavin za testo s hladnimi rokami zamesimo testo, ga pokrijemo in damo za pol ure v hladilnik, da se manj lepi. Peฤico ogrejemo na 180 ยฐC. Vzamemo okrogli pekaฤ premera 26 cm in po dnu razporedimo testo, oblikujemo pribliลพno 2 centimetra visok rob. Dno veฤkrat prebodemo z vilicami in peฤemo pribliลพno 20 minut, da se zlato rumeno zapeฤe.
2Mascarpone, ABC sirฤek, kislo smetano, sladkor, vanilij sladkor in limonin sok z elektriฤnim meลกalcem zmeลกamo v gladko zmes. Na koncu vmeลกamo ลกe jajci. Maso razporedimo po peฤenem testu in peฤemo na 180 ยฐC ลกe 40 minut. Ugasnemo peฤico, malo odpremo vratca peฤice in pustimo ลกe pol ure v peฤici. Vzamemo iz peฤice in dobro ohladimo, najbolje ฤez noฤ.
3Preden postreลพemo, prelijemo z vroฤimi malinami. Oฤiลกฤene maline damo v kozico, posujemo z ลพlico sladkorja, zavremo in odstavimo iz ognja. Odvzamemo 4 ลพlice soka, vanj gladko vmeลกamo Gustin, maline damo nazaj na ogenj, vanje med stalnim meลกanjem vlivamo Gustin in meลกamo toliko ฤasa, da se zgosti.