Cheesecake z malinami

Znam svetuje

Boลพanska kombinacija okusov.

Sestavine

Krhko testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 125 g zmehฤanega masla
  • 80 g sladkorja
  • ลกฤepec soli

Nadev

  • 400 g sira mascarpone
  • 500 g kremnega sira ABC
  • 180 g kisle smetane
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vanilijin sladkor
  • 2 jajci
  • sok 1/2 limone

Preliv

  • 350 g malin
  • 20 g sladkorja
  • 1 ลพlica Gustina

Priprava

1Iz sestavin za testo s hladnimi rokami zamesimo testo, ga pokrijemo  in damo za pol ure v hladilnik, da se manj lepi. Peฤico ogrejemo na 180 ยฐC. Vzamemo okrogli pekaฤ premera 26 cm in po dnu razporedimo testo, oblikujemo pribliลพno 2 centimetra visok rob. Dno veฤkrat prebodemo z vilicami in peฤemo pribliลพno 20 minut, da se zlato rumeno zapeฤe.

2Mascarpone, ABC sirฤek, kislo smetano, sladkor, vanilij sladkor in limonin sok z elektriฤnim meลกalcem zmeลกamo v gladko zmes. Na koncu vmeลกamo ลกe jajci. Maso razporedimo po peฤenem testu in peฤemo na 180 ยฐC ลกe 40 minut. Ugasnemo peฤico, malo odpremo vratca peฤice in pustimo ลกe pol ure v peฤici. Vzamemo iz peฤice in dobro ohladimo, najbolje ฤez noฤ.

3Preden postreลพemo, prelijemo z vroฤimi malinami. Oฤiลกฤene maline  damo v kozico, posujemo z ลพlico sladkorja, zavremo in odstavimo iz ognja. Odvzamemo 4 ลพlice soka, vanj gladko vmeลกamo Gustin, maline damo nazaj na ogenj, vanje med stalnim meลกanjem vlivamo Gustin in meลกamo toliko ฤasa, da se zgosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite