Kremna špargljeva rižota

Znam svetuje

Kremna špargljeva rižota, res enostavno pripravljena in odlična, ki jo lahko postrežemo kot predjed ali samostojno jed z veliko skledo sezonske solate.

Sestavine za kremno špargljevo rižoto

  • 500 g špargljev
  • 320 g riža
  • 50 g sveže naribanega parmezana 
  • 50 g masla
  • 1 l jušne osnove
  • 1/2 čebule

Postopek

1Šparglje očistite in zavežite v šopek. V visok in ozek lonec s pokrovom postavimo povezane šparglje, dolijemo toliko vode, da vršički gledajo ven, pokrijemo in posolimo. Kuhamo 15 minut.

2Ko so šparglji kuhani, jih vzamemo iz vode, te pa nikar ne zavrzite, saj z njo zalivamo rižoto za bolj intenziven okus po špargljih.

3Šparglje narežemo na nekaj centimetrov dolge paličice, vršičke damo posebej.

4V ponvi za rižoto stopimo 40 gramov masla, dodamo narezano polovico čebule ter dušimo toliko časa, da se zmehča.

5Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju nekaj minut pražimo (mešamo z leseno žlico). Dodamo šparglje brez vršičkov in postopoma zalivamo z jušno osnovo in vodo, v kateri so se kuhali šparglji. Rižoto večkrat premešamo in zalivamo toliko časa, da je riž kuhan.

6Odstavimo z ognja, primešamo še vršičke, polovico parmezana in preostalo maslo, dobro premešamo, pokrijemo in pustimo pet minut.

7Potresemo z naribanim parmezanom in kremna špargljeva rižota je pripravljena za serviranje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite