Fondant – sladkorna masa

Morda vas zanima

- Oglas -

Sladkorna masa oziroma fondant. Ste se spraševali, kako ga pripraviti?

Sestavine

  • 1 vrečka želatine v prahu
  • 20 ml vode (za fruktozo)
  • 50 ml hladne vode (za želatino)
  • 100 g fruktoze (sadni sladkor)
  • 900 g sladkorja v prahu
  • 1 velika žlica glicerina (kupite v lekarni)

Postopek

1V globoko posodo presejemo sladkor v prahu.

2Želatino prelijemo s hladno vodo in pustimo, da nabrekne.

3Pristavimo kozico in v njej skuhamo fruktozo in vodo. Pustimo vreti pol minute. Odstavimo, takoj dodamo žlico glicerina in dobro premešamo. Vse skupaj damo v posodo z želatino in mešamo, da se želatina raztopi. Zmes še vročo in počasi z žlico vmešamo v presejan sladkor. Mešamo toliko časa, dokler gre, potem stresemo na površino in gnetemo z rokami v gladko maso.

4Dobimo 1 kg odlične fondant mase. Hranimo jo na sobni temperaturi v hermetično zaprti posodi.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -