Sladkorna masa oziroma fondant. Ste se spraševali, kako ga pripraviti?
Sestavine
- 1 vrečka želatine v prahu
- 20 ml vode (za fruktozo)
- 50 ml hladne vode (za želatino)
- 100 g fruktoze (sadni sladkor)
- 900 g sladkorja v prahu
- 1 velika žlica glicerina (kupite v lekarni)
Postopek
1V globoko posodo presejemo sladkor v prahu.
2Želatino prelijemo s hladno vodo in pustimo, da nabrekne.
3Pristavimo kozico in v njej skuhamo fruktozo in vodo. Pustimo vreti pol minute. Odstavimo, takoj dodamo žlico glicerina in dobro premešamo. Vse skupaj damo v posodo z želatino in mešamo, da se želatina raztopi. Zmes še vročo in počasi z žlico vmešamo v presejan sladkor. Mešamo toliko časa, dokler gre, potem stresemo na površino in gnetemo z rokami v gladko maso.
4Dobimo 1 kg odlične fondant mase. Hranimo jo na sobni temperaturi v hermetično zaprti posodi.