DomovOZNAKEJurčki

jurčki

Sušenje jurčkov

Sušenje jurčkov je na vrsti takrat, ko imamo srečo in naberemo večjo količino jurčkov (ne pozabite, dovoljena sta dva kilograma na osebo). Moramo jih...

Jurčki – jesenski goban (Boletus edulis)

Jurčki so nam prvi na misli, če nam kdo omeni gobe, saj veljajo za eno najboljših in najbolj cenjenih gob pri nas. Jurčkov poznamo...

Gobova pašteta

Darovi narave namazani na kruh. Gobova pašteta je lahko tudi unikatno darilo. Sestavine 1 kg užitnih gob (najbolje mešanih)10 dag peteršiljasolpoper1 česen1 čajna žlička rdeče paprike15...

Popečeni jurčki

Tako pripravljeni jurčki so odlična priloga k različnim vrstam mesa, lahko jih pa pripravimo tudi kot popoldanski prigrizek. Sestavine 3 sveži jurčki50 g maslasol Priprava 1Jurčke očistimo, čim...

Umešana jajca z jurčki

Za res odličen začetek dneva si za zajtrk lahko pripravimo umešana jajčka z jurčki. Postrežemo s svežim kruhom, tortiljo ali palačinko.  Potrebujemo le nekaj...

Testenine z jurčki v smetanovi omaki

Testenine z jurčki v smetanovi omaki so izvrstno kosilo, če imate radi jurčke in testenine ter zgolj pol ure časa. Testenine z jurčki v...

Jurčki v smetanovi omaki

Najboljša je kremna omaka z jurčki, smetano, česnom in peteršiljem, vsi vemo, da so najbolj enostavne jedi tudi najbolj okusne. Sestavine 400 g jurčkov125 ml sladke...

Jurčki z gorgonzolo

Jeseni so na naših mizah pogosto jedi iz jurčkov, veliko je načinov, kako pripraviti to izvrstno jesensko dobroto. V družbi z gorgonzolo in zelišči...

Gobova pita

Gobova pita iz krhkega testa in nadeva iz gob, slanine in pora, ki jo lahko ponudimo še tako zahtevnim gostom. Sestavine Testo 200 g moke 150 g masla 1...

Ravioli z jurčki

Doma narejeni ravioli z jurčki in brie sirom ter začinjeni z maslom in baziliko so med klasikami italijanske kuhinje. Priprava je sicer nekoliko dolga,...

Ne spreglejte