Pomarančno limonina marmelada

Znam svetuje

Pomarančno limonina marmelada je že zaradi svojih svetlih, vibrantnih barv čudovita sopotnica kulinarike. Pripravljena je lahko že v nekaj urah in nam na voljo za uporabo. Uporabite neškropljene pomaranče in limone, saj jih boste spremenili v marmelado z lupino vred. Lupinica jim bo dodala nepozaben, poudarjen okus. In glede na to, da bo lupinica ostala tudi v marmeladi ter ji dodala teksturo, je na vas, ali jo boste narezali bolj na drobno ali pustili večje koščke. V vsakem primeru bo marmelada odlična.

Sestavine za pomarančno limonino marmelado

  • 1 kg pomaranč
  • 2-3 limone
  • 1 liter vode
  • 1 kg sladkorja

Postopek

1Pomaranče in limone operite, prerežite na pol in potopite v hladno vodo. Tako jih pustimo nekaj ur ali še bolje čez noč.

2Drugi dan (ali nekaj ur kasneje) vodo precedimo, pomaranče in limone pa narežemo na kocke (skupaj z lupino). V lonec nalijemo vodo, ji dodamo sladkor in kuhamo na srednjem ognju.

3Ko voda začne vreti in se sladkor raztopi, dodamo kocke pomaranče in limone ter jih na srednjem ognju pustimo kuhati, dokler se zmes ne zgosti.

4Marmelado naložimo v sterilizirane kozarce, dobro zapremo in kozarčke damo na hladno.

5Za največje ljubitelje je marmelada pripravljena že naslednji dan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite