Regratov pesto

Znam svetuje

Regratov pesto pripravljamo podobno, kot pesto iz bazilike. Regratov pesto je vsestranski dodatek, ki ga lahko uporabite na veฤ naฤinov.

Marec je idealen ฤas za nabiranje regrata, ki je pravi zaveznik naลกega zdravja. Najboljลกi je seveda v solati, ampak za spremembo si lahko pripravimo tudi regratov pesto in z njim zaฤinimo testenine ali pa popeฤene kruhke. Presenetil vas bo izjemen okus, pa ลกe zdrav je.

Sestavine za regratov pesto

  • 300 g regratovih listov
  • 100 g mandljev
  • 80 g pinjol
  • 120 g sveลพe naribanega parmezana
  • 3 stroke ฤesna
  • naribana lupinica ene neลกkropljene limone
  • 150 ml dobrega, domaฤega oljฤnega olja

Postopek

1Mandlje potopimo v vrelo vodo in olupimo. Skupaj s pinjolami jih na ponvi popeฤemo z vseh strani.

2Regratove liste operemo in osuลกimo. ฤŒesen olupimo.

3V meลกalnik damo vse sestavine, razen parmezana in oljฤnega olja. Oljฤno olje dolivamo postopoma med meลกanjem.

4Meลกamo toliko ฤasa, da dobimo gladko kremo. ฤŒe je pesto pregost, dodamo ลกe malo oljฤnega olja.

5Na koncu dodamo ลกe parmezan in nadaljujemo z meลกanjem, dokler zmes nima gladke konsistence.

6Prestavimo jo v steklen kozarฤek, zalijemo z oljem, da se ne izsuลกi in spravimo v hladilnik. Najbolje je, da pesto porabite v nekaj dneh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite