Regratov pesto pripravljamo podobno, kot pesto iz bazilike. Regratov pesto je vsestranski dodatek, ki ga lahko uporabite na veฤ naฤinov.
Marec je idealen ฤas za nabiranje regrata, ki je pravi zaveznik naลกega zdravja. Najboljลกi je seveda v solati, ampak za spremembo si lahko pripravimo tudi regratov pesto in z njim zaฤinimo testenine ali pa popeฤene kruhke. Presenetil vas bo izjemen okus, pa ลกe zdrav je.
Sestavine za regratov pesto
- 300 g regratovih listov
- 100 g mandljev
- 80 g pinjol
- 120 g sveลพe naribanega parmezana
- 3 stroke ฤesna
- naribana lupinica ene neลกkropljene limone
- 150 ml dobrega, domaฤega oljฤnega olja
Postopek
1Mandlje potopimo v vrelo vodo in olupimo. Skupaj s pinjolami jih na ponvi popeฤemo z vseh strani.
2Regratove liste operemo in osuลกimo. ฤesen olupimo.
3V meลกalnik damo vse sestavine, razen parmezana in oljฤnega olja. Oljฤno olje dolivamo postopoma med meลกanjem.
4Meลกamo toliko ฤasa, da dobimo gladko kremo. ฤe je pesto pregost, dodamo ลกe malo oljฤnega olja.
5Na koncu dodamo ลกe parmezan in nadaljujemo z meลกanjem, dokler zmes nima gladke konsistence.
6Prestavimo jo v steklen kozarฤek, zalijemo z oljem, da se ne izsuลกi in spravimo v hladilnik. Najbolje je, da pesto porabite v nekaj dneh.