Ocvrti škampovi repki

Znam svetuje

Nič ne prinaša pridih morja na vašo mizo tako kot ocvrti škampovi repki. Ti drobni morski sadeži so ne le okusni, ampak tudi neverjetno vsestranski, in ko so ocvrti, postanejo resnična poslastica. Idealni za poletne piknike, družinska srečanja ali za tiste dni, ko si želite nekaj posebnega.

Sestavine za ocvrte škampove repke

  • 500 g olupljenih škampovih repkov (srednje veliki ali veliki)
  • 1 skodelica moke
  • 1/2 skodelice koruznega škroba
  • 1/2 skodelice gazirane vode (ali piva za dodaten okus)
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 1/2 čajne žličke čilija v prahu (po želji)
  • olje za cvrtje

Postopek

1Škampove repke očistite, olupite in odstranite črevo. Pustite, da se posušijo na papirnati brisači.

2V veliki skledi zmešajte moko, koruzni škrob, sol, poper in čili v prahu. Dodajte razžvrkljano jajce in gazirano vodo (ali pivo). Mešajte, dokler ne dobite gladkega testa.

3V globokem loncu segrejte olje na približno 180°C.

4Vsakega škampovega repka potopite v testo, da je enakomerno prekrit, nato pa ga previdno položite v vroče olje. Cvrite več škampov hkrati, vendar pazite, da se ne zlepijo skupaj.

5Ko so škampi zlato-rjavi (ponavadi traja 2-3 minute), jih vzemite iz olja in jih položite na papirnato brisačo, da se odvečno olje odteče.

6Ocvrte škampove repke postrezite vroče, po možnosti s tatarsko omako, majonezo z limono ali azijsko omako za potapljanje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite