Soฤno, sladko in mehko pecivo, z okusom po marelicah. ฤe imate radi marelice, boste brez dvoma navduลกeni nad to sladico.
Sestavine za rahlo pecivo iz marelic
- 500 g marelic
- 2 jajci
- 50 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1/2 pecilnega praลกka
- 150 ml mleka
- 80 g mehke bele moke
- 70 g stopljenega masla
- ลกฤepec sol
Postopek
1Loฤimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in vaniljev sladkor in z elektriฤnim meลกalnikom penasto vmeลกamo. Meลกamo toliko ฤasa, da jajฤna zmes spremeni barvo. Dodamo ลกe stopljeno maslo in mleko.
2Beljakom dodamo nekaj zrn soli in ลพlico mrzle vode in jih stepemo v ฤvrst sneg.
3Moko presejemo s pecilnim praลกkom in jo postopoma dodajamo v rumenjake. Dobro premeลกamo, da se vse sestavine poveลพejo med seboj. Na koncu v testo potegnemo ลกe stepene beljake.
4Peฤico predgrejemo na 180ยฐC. Marelice operemo in razpolovimo. Pekaฤ velikosti 25×35 cm z visokim robom, obloลพimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso. Po njen razporedimo poloviฤke marelic.
5Peฤemo 25 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem, zapiฤimo ga na sredino peciva. Zobotrebec mora biti ฤist, nanj se ne sme prijeti testo. V kolikor se je prijelo, pustite v peฤici ลกe pet minut.