Če imate radodaren vrt in ne veste, kako bi uporabili zelenjavo, ki vam ostaja, predlagamo, da si naslednjič pripravite odlično zelenjavno zloženko. Z njo boste presenetili tudi tiste, ki se nad zelenjavo običajno zmrdujejo.
Sestavine za 4 osebe
- 400 g jajčevcev
- 400 g bučk
- 200 g tune iz konzerve (brez olja)* če ne jeste tune, lahko izpustite
- 2 jajci
- 4 žlice mleka
- 4 žlice naribanega parmezana
- oljčno olje
- sol
Postopek
1Jajčevce in bučke operemo, posušimo s papirnato brisačko ter jih narežemo vzdolžno.
2Na hitro jih popečemo v ponvi, pred tem posolimo dno ponve.
3V posodi razžvrkljamo jajca, dodamo mleko in malo soli. Nato dodamo odcejeno in nadrobljeno tuno ter parmezan, zelišča ali začimbe po želji in 2 žlici oljčnega olja.
4Pripravimo pekač ter njegovo dno prekrijemo s peki papirjem, nato naložimo narezane melancane ter dodamo nekaj pripravljene mase iz tune, nakar na to maso naložimo narezane bučke.
5Postopek ponovimo (melancani, tunina masa, bučke).
6Maso na koncu potresemo s 3 do 4 žlicami drobtin, ki smo jih premešali z oljčnim oljem.
7V ogreti pečici pečemo na 180°C približno 30 minut in na koncu po jedi potresemo še malo naribanega sira.