Zelenjavna zloženka

Znam svetuje

Če imate radodaren vrt in ne veste, kako bi uporabili zelenjavo, ki vam ostaja, predlagamo, da si naslednjič pripravite odlično zelenjavno zloženko. Z njo boste presenetili tudi tiste, ki se nad zelenjavo običajno zmrdujejo.

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g jajčevcev
  • 400 g bučk
  • 200 g tune iz konzerve (brez olja)* če ne jeste tune, lahko izpustite
  • 2 jajci
  • 4 žlice mleka
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • oljčno olje
  • sol

Postopek

1Jajčevce in bučke operemo, posušimo s papirnato brisačko ter jih narežemo vzdolžno.

2Na hitro jih popečemo v ponvi, pred tem posolimo dno ponve.

3V posodi razžvrkljamo jajca, dodamo mleko in malo soli. Nato dodamo odcejeno in nadrobljeno tuno ter parmezan, zelišča ali začimbe po želji in 2 žlici oljčnega olja.

4Pripravimo pekač ter njegovo dno prekrijemo s peki papirjem, nato naložimo narezane melancane ter dodamo nekaj pripravljene mase iz tune, nakar na to maso naložimo narezane bučke.

5Postopek ponovimo (melancani, tunina masa, bučke).

6Maso na koncu potresemo s 3 do 4 žlicami drobtin, ki smo jih premešali z oljčnim oljem.

7V ogreti pečici pečemo na 180°C približno 30 minut in na koncu po jedi potresemo še malo naribanega sira.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite