Hrenovke v testu, idealne, da jih poleg ostalih jedi postrežemo na pikniku. Razveselili se jih bodo tudi najmlajši.
Sestavine
- 1 jajce
- sezam
- 6 hrenovk
- po želji gorčica, majoneza, kečap
Testo
- 250 g moke
- 150 ml vode
- ¼ kocke kvasa
- pol žličke soli
- ščepec sladkorja
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
1Kvas nadrobimo v mlačno vodo, dodamo sladkor, premešamo in pustimo 10 minut. Moko zmešamo s soljo, prilijemo vodo s kvasom in olje ter zamesimo v gladko testo. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na dvojno količino.
2Hrenovke operemo in vsako narežemo na 3 dele. Vzhajano testo premesimo, razvaljamo in narežemo na pravokotnike. Velikost vsakega mora biti malo širša od kosa hrenovke in dovolj dolga, da bomo hrenovko ovili.
3Vsak pravokotnik na tanko namažemo z gorčico ali mešanico majoneze in kečapa. Nanj položimo košček hrenovke, zavijemo in zapremo eno stran (lahko tudi obe). Položimo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, premažemo z razžvrkljanim jajcem in potresemo s sezamom.
4Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C približno 20 minut, da se lepo zapečejo.