Jagodni mousse

Znam svetuje

Niฤ ne kliฤe poletja bolj kot Jagodni mousse. Ko sveลพe, sladke jagode zdruลพimo z lahkim, kremastim moussom, dobimo idealno sladico, ki se popolnoma prilega toplim, sonฤnim dnevom. Jagodni mousse je klasika, ki ne gre nikoli iz mode โ€“ osveลพujoฤ, lahek in eleganten, napolni vaลกe brbonฤice z okusom poletja.

Jagodni mousse je ฤudovita kombinacija sladkosti sveลพih jagod in kremaste teksture moussea. S svojo svilnato gladkostjo in neลพno roza barvo je to sladica, ki oฤara na prvi pogled. Ta preprost, a okusen recept je kot nalaลกฤ za vse priloลพnosti, bodisi kot poslastica po kosilu ali veฤerji, ali kot osrednja sladica na prazniฤni mizi.

Poleg tega je priprava jagodnega moussea zabavna in preprosta, kar pomeni, da je to odliฤen recept za skupno kuhanje z druลพino ali prijatelji. ฤŒeprav so sestavine preproste, je konฤni rezultat vse prej kot to โ€“ sofisticirana sladica, ki se lahko primerja z jedmi iz najboljลกih restavracij.

Sestavine za jagodni mousse

  • 500 g sveลพih jagod
  • 100 g sladkorja
  • 2 ลพlici limoninega soka
  • 3 ฤajne ลพliฤke ลพelatine
  • 240 ml sladke smetane

Postopek

1Najprej oฤistimo jagode in jih nareลพemo na koลกฤke. Damo jih v ponev skupaj s sladkorjem in limoninim sokom. Pustimo jih, naj se kuhajo na nizki temperaturi, dokler se sladkor ne stopi in jagode ne spustijo soka.

2Medtem namoฤimo ลพelatino v hladno vodo za pribliลพno 5 do 10 minut, dokler ne nabrekne.

3Ko so jagode kuhane, odstranimo ponev s ลกtedilnika in vmeลกamo nabreklo ลพelatino. Meลกamo, dokler se ลพelatina popolnoma ne stopi. Nato pustimo, da se zmes nekoliko ohladi.

4Medtem ko se jagodna meลกanica ohlaja, v drugi posodi stepemo sladko smetano – mora biti tako ฤvrsta, da ima trdne vrhove.

5Ko se je jagodna meลกanica dovolj ohladila (mora biti mlaฤna, a ne hladna), jo poฤasi dodajamo v stepeno smetano in ves ฤas meลกamo s kuhalnico.

6Jagodni mousse razdelimo po kozarcih ali skodelicah. Postavimo jih v hladilnik za vsaj 3 ure. Mousse se mora popolnoma strditi.

7Preden ga postreลพemo, na jagodni mouse dodamo ลกe sveลพe jagode ali malo stepene smetane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite