Trikrat pečeno pecivo

Znam svetuje

Trikrat pečeno pecivo je prava poslastica za vse ljubitelje sladic in skute. Ne samo, da kombinira tri različne okuse v enem izdelku, ampak tudi ponuja edinstveno teksturo, ki jo pridobi skozi večkratno peko.

Odlično pecivo s tremi okusi vas bo navdušilo ob vsakem grižljaju. Najboljše pri vsem tem je, da je priprava preprosta in ne zahteva veliko časa.

Masleni piškoti in stopljeno maslo tvorijo osnovo tega slastnega peciva. Piškotno dno je hrustljavo, bogatega okusa in deluje kot trdna podlaga za skutin nadev. Skutin nadev je kremast in bogatega okusa, s prijetno sladkostjo in vaniljevim pridihom. Kiselkast okus kisle smetane uravnoteži sladkost skutinega nadeva.

Okus trikrat pečenega peciva je čudovito uravnotežen in zapeljiv:

  1. Piškotno dno:
    • Piškotno dno ima bogat, maslen in hrustljav okus. Masleni piškoti v kombinaciji s stopljenim maslom ustvarijo sladko, rahlo slano podlago, ki doda globino in strukturo.
  2. Skutin nadev:
    • Skutin nadev je kremast, nežen in poln okusa. Pasirana skuta prispeva blag, rahlo kiselkast okus, ki je uravnotežen s sladkostjo sladkorja in vaniljevega sladkorja. Jajca dodajo bogatost in prispevajo k gladki teksturi nadeva.
  3. Preliv iz kisle smetane:
    • Preliv iz kisle smetane dopolnjuje okus s kislostjo, ki uravnoteži sladkost nadeva. Sladkor v prelivu dodaja rahlo sladko noto, ki se zlato zapeče in obogati celoten okus peciva.
  4. Celoten okusni profil:
    • Ko v usta vzamete vsak grižljaj, najprej začutite hrustljavo piškotno dno, nato sledi kremast in nežen okus skutinega nadeva, zaključi pa ga rahla kislost in sladkost preliva iz kisle smetane. Skupaj tvorijo harmonično kombinacijo okusov, ki vam pričara pristen in razkošen okus sladice.

To trikrat pečeno pecivo vas bo očaralo s svojo kompleksnostjo in zadovoljilo vaše brbončice s popolno kombinacijo tekstur in okusov. Sledite receptu in se pripravite na sladko razvajanje.

Prehranska vrednost trikrat pečenega peciva

Približna prehranska vrednost za celoten recept (500 g):

  • Energijska vrednost: Približno 4200-4500 kilokalorij (kcal)
  • Beljakovine: Približno 60-70 gramov
  • Maščobe: Približno 200-220 gramov
    • od tega nasičene maščobe: Približno 100-120 gramov
  • Ogljikovi hidrati: Približno 500-550 gramov
    • od tega sladkorji: Približno 250-270 gramov
  • Vlaknine: Približno 5-10 gramov
  • Natrij: Približno 400-500 miligramov

Pecivo je energijsko bogato zaradi vsebnosti masla, sladkorja in piškotov. Maslo in piškoti prispevajo k visoki vsebnosti maščob, zlasti nasičenih maščob, ki jih najdemo v maslu.

Sestavine za trikrat pečeno pecivo

Piškotno dno

  • 500 g maslenih piškotov
  • 150 g masla

Skutin nadev

  • 500 g pasirane skute
  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 3 vrečke vaniljevega sladkorja

Preliv iz kisle smetane

  • 2 veliki kisli smetani (250 ml)
  • 100 g sladkorja

Postopek

1Maslene piškote najprej zmeljemo ali nadrobimo ter jim dodamo stopljeno maslo. Mešamo, dokler ne dobimo gladko zmes. Razporedimo jo po pekaču in z rokami pritisnemo na podlago. Pečemo 15 minut na 175°C.

2Pasirano skuto, jajca, navaden in vaniljev sladkor zmešamo, da zmes postane gladka in jo razporedimo po ohlajenem piškotnem dnu. Pečemo 30 minut na 175°C.

3Po pečenem nadevu polijemo še zmes kisle smetane in sladkorja. Pečemo še 15 minut na 175 °C.

4Pecivo narežite na kvadratke ali pravokotnike ter jih servirajte na krožniku. Lahko ga okrasimo s svežim sadjem, kot so jagode, borovnice, rezine breskev ali maline. Poleg peciva lahko postrežemo tudi kepico vaniljevega sladoleda.

Če te zanima …

… kako lahko izboljšaš trikrat pečeno pecivo:

Dodajte sadje: V skutin nadev dodajte sveže ali zamrznjeno sadje po vaši izbiri, kot so jagode, maline, borovnice ali narezane breskve. To bo dodalo svežino in naravno sladkost.

Uporabite oreščke: Dodajte nasekljane oreščke, kot so mandlji, lešniki ali orehi, v piškotno dno ali skutin nadev za hrustljavost in bogatejši okus.

Vaniljeva pasta ali strok vanilje: Namesto vaniljevega sladkorja uporabite vaniljevo pasto ali strok vanilje za intenzivnejši in naravnejši vaniljev okus.

Dodajte začimbe: Dodajte začimbe, kot so cimet, muškatni orešček ali ingver, za poudarjen okus in toplino.

Karamelizeirajte sladkor: Karamelizeirajte sladkor, preden ga dodate v skutin nadev, za bolj kompleksen okus karamela.

Uporabite različne piškote: Namesto običajnih maslenih piškotov uporabite čokoladne piškote ali oreščkaste piškote, da bo okus drugačen.

Dodajte naribano lupinico citrusov: Dodajte naribano lupinico limone, pomaranče ali limete v skutin nadev za osvežujoč citrusni okus.

Eksperimentirajte z obliko: Pecivo lahko pripravite v drugačni obliki, na primer v obliki mini pite ali v modelu za mafine.

Zamenjajte kislo smetano: Uporabite grški jogurt ali kokosovo smetano namesto kisle smetane za drugačen okus in teksturo preliva.

Dodajte aromatično esenco: V nadev dodajte nekaj kapljic vaniljeve ali mandljeve esence za intenzivnejši okus.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite