Kruh brez gnetenja

Morda vas zanima

- Oglas -

Mehak je kot oblaček.

Sestavine

  • 1 kg bele moke tipa 500 (lahko mešate tudi druge vrste moke, na primer pirino in rženo, vedno pa naj bo večji del namenjen beli moki)
  • 1 suhi kvas (ali 20 g svežega kvasa)
  • jušna žlica soli
  • cca 750 ml mlačne vode (ali pol vode, pol mleka)

Priprava

1Za pripravo tega kruha potrebujemo posodo, ki jo lahko pokrijemo in damo v pečico, denimo stekleno posodo s pokrovom. V primeru, da primerne pokrovke nimamo, lahko pečemo tudi pokrito s peki papirjem.

2Vse naštete sestavine presipamo v večjo skledo in jih s pomočjo kuhalnice čim bolj povežemo. Testa se nam s prsti sploh ni potrebno dotakniti! Nato kruh pustimo vzhajati 12-14 ur. Vklopimo pečico, vanjo damo posodo s pokrovom, ki naj bo odporna na visoke temperature. Zmes vmes na pomokani površini nekajkrat prepognemo.

3Posodo vzamemo iz pečice in pri tem pazimo, saj bosta posoda in pokrov zelo vroča. Na dno posode potrosimo polento in v posodo enostavno položimo zmes. Pečemo 30 minut v zaprti posodi na 220 °C. Nato posodo pazljivo odpremo in pečemo še 25 minut na 200 °C. Po peki bo kruh zdrknil iz posode, zato brez skrbi, ne bo se zalepil. V posodo ne polagamo peki papirja, ne potrebujemo niti maščobe.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -