Zimska kolobarnica vložena v kisu

Znam svetuje

Če naberemo več gob, kot jih lahko pojemo, predlagamo, da sivke vložite v kis. V zimskih dneh bodo tako vložene gobe popestrile vsak narezek.

Sestavine za zimsko kolobarnico vloženo v kisu

  • 1 kg sivk
  • 5 dl kisa za vlaganje
  • 1 l vode
  • 4 očiščene šalotke
  • 4 olupljene stroke česna
  • 1 žlico popra v zrnju
  • 4 lovorove liste
  • 1 velika žlica soli

Postopek

1Za vlaganje izberemo zdrave in čvrste gobe. Gobe temeljito očistimo. Manjše pustimo kar cele, večje pa narežemo na kose.

2Kozarce za vlaganje – potrebujemo štiri manjše – dobro operemo in jih za 10 minut postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 100°C.

3V večjem loncu zavremo vodo, jo izdatno solimo in vanjo stresemo očiščene in narezane sivke. Vremo približno dve minuti, nato jih precedimo in oplaknemo s hladno vodo.

4V drugem loncu zavremo kis, vodo, šalotke, česen in poper v zrnju.

5Sivke porazdelimo v štiri kozarčke, v vsakega dodamo en strok česna, eno šalotko, lovorov list in nekaj zrn popra.

6Zalijemo z vrelim kisom, kozarce dobro zapremo in pokrijemo, da se počasi ohlajajo.

Nasvet

Izbiramo tako velike kozarčke, da bomo gobe pojedli naenkrat, saj odprtih gob ne shranjujemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite