Testo za torteline

Znam svetuje

Testo za torteline, ki je mehko kot oblaฤek, hitro pripravimo doma. S svojo mehko, elastiฤno in gladko teksturo omogoฤa ustvarjanje popolnih, roฤno izdelanih tortelinov, ki bodo brbonฤice osvojili z okusom in s teksturo.

Priprava testa za torteline je kot magiฤna ustvarjalna igra. Najprej zdruลพimo sveลพe jajce, moko in nekaj oljฤnega olja v veliki skledi. Zatem se lotimo gnetenja testa, da doseลพemo pravo konzistenco. Ko testo postane proลพno in se ne lepi na roke, ga zavijemo v folijo in pustimo poฤivati, da se razvijejo njegove arome in struktura. Sledi ลกe veฤ ustvarjanja, saj testo razvaljamo na tanko in ga razreลพemo na kvadrate ali kroge, odvisno od ลพelenega videza tortelinov. Seveda testo nadevamo s poljubno meลกanico, kot na primer z zelenjavo, s ลกpinaฤo in rikoto ali s puranjim filejem in zeliลกฤi.

Sestavine za testo za torteline

  • 400 g moke (1/2 mehke, 1/2 ostre)
  • 4 jajca
  • 1 ลพliฤka olja
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Moko damo v skledo, naredimo jamico, dodamo jajca, sol in olje ter zamesimo testo.

2Na deski gnetemo testo toliko ฤasa, da je gladko (pribliลพno 10 minut). Testo oblikujemo v hlebฤek, ga pokrijemo in pustimo poฤivati 30 minut.

3Testo razdelimo na 3 dele in ga ฤim tanjลกe razvaljamo. Testo razreลพemo na kvadrate 5×5 cm in na vsakega poloลพimo 1/2 ลพliฤke poljubnega nadeva. Kvadrat prepognemo v trikotnik, nato ga zvijemo okoli kazalca, da sklenemo dva vogala in ju stisnemo skupaj.

4Kuhamo jih v rahlo osoljeni, vreli vodi, in sicer najveฤ 5 minut. Priplavati morajo na povrลกje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite