Njoki v smetanovi omaki s piščancem

Znam svetuje

Njoki v smetanovi omaki s piščancem so popolna kombinacija mehkih njokov, sočnih piščančjih koščkov ter sveže špinače, prelita z obilico kremaste smetanove omake.

Sestavine za njoke v smetanovi omaki s piščancem

  • 600 g njokov
  • 1 piščančja prsa, narezana na koščke
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula, nasekljana
  • 3 stroki česna, nasekljani
  • 200 g sveže špinače
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 100 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • ščepec muškatnega oreščka
  • nekaj listov sveže špinače za okras

Postopek

1V velikem loncu zavremo vodo, posolimo jo in vanjo stresemo njoke. Kuhamo jih po navodilih na embalaži ali do trenutka, ko priplavajo na vrh.  Kuhane odcedimo.

2Medtem, ko se njoki kuhajo, pripravimo omako. V globoki ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo narezane koščke piščančjih prsi in jih pražimo, dokler ne postanejo zlato rjavi. Nato jih odstranimo iz ponve in postavimo na stran.

3V isto ponev dodamo nasekljano čebulo, jo malo posolimo in pražimo, dokler ne postekleni. Nato dodamo nasekljan česen in pražimo še minuto.

4Dodamo svežo špinačo in kuhamo, dokler se ne zmehča in skrči, približno 5 minut.

5Vrnemo piščančje koščke v ponev, dodamo smetano za kuhanje in piščančjo ali zelenjavno jušno osnovo. Posolimo, popopramo in dodamo še ščepec muškatnega oreščka za boljši okus.

6Omako kuhamo 2-3 minute, da se zgosti in okusi povežejo.

7Nato vmešamo kuhane njoke v omako in dobro premešamo, da se vse sestavine enakomerno prepojijo.

8Končno potresemo nariban parmezan po jedi in pustimo, da se malo stopi.

9Postrežemo v ogretih krožnikih, ki ga okrasimo s svežimi špinačnimi listi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite