Omleta s šampinjoni in drobnjakom ni dolgočasen zajtrk. Dodobra nas nasiti in obenem navsezgodaj razveseli naše brbončice. Poleg tega so šampinjoni znani po tem, da krepijo naš imunski sistem, gobe pa sploh nimajo holesterola. A smo vas sedaj prepričali, da je omleta s šampinjoni in drobnjakom prava izbira?
Sestavine za 4 osebe
- 400 g šampinjonov
- 1 žlica navadne ogrščice
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 8 jajc
- 100 ml mleka
- sol in poper
- ½ šopka drobnjaka
- 4 žlica kisle smetane ali creme fraiche
Postopek
1Šampinjone očistimo, popivnamo z vlažnim prtičem, razrežemo na četrtine in popečemo v ogretem olju ogrščice. Čebulo in česen sesekljamo in popražimo s šampinjoni. Tri četrtine te mešanice vzamemo iz ponve.
2V mleku razžvrkljamo jajca, dodamo sol in poper. Eno četrtino jajčne mase zlijemo na gobe v ponvi in jo okrog 8 minut kuhamo na srednji temperaturi, da se strdi. Zadnje 3 minute ponev pokrijemo s pokrovko.
3Pečeno omleto damo na toplo in spečemo še tri omlete. Medtem operemo drobnjak, ga osušimo s prtičem in narežemo. Omlete potresemo z drobnjakom in postrežemo ter dodamo žlico kisle smetane.