Testo je osnova vsake dobre picete, zato je pomembno, da je testo dobro pripravljeno. S tem preprostim receptom lahko pripravite mehko in okusno testo za picete, ki je popolna podlaga za vaลกe najljubลกe sestavine. Sledite korakom in postopkom ter uลพivajte v okusnih domaฤih picetah.
Sestavine za testo za picete
- 500 g moke (lahko uporabite navadno ali pa pลกeniฤno polnozrnato moko)
- 1 ลพlica sladkorja
- 1 ลพliฤka soli
- 7 g suhega kvasa (ali pa 20 g sveลพega kvasa)
- 3 ลพlice oljฤnega olja
- 300 ml tople vode
Postopek
1V veliki posodi zmeลกajte moko, sladkor in sol.
2V loฤeni posodi zmeลกajte kvas in toplo vodo ter pustite stati 5 minut, dokler kvas ne zaฤne pene.
3Dodajte oljฤno olje v meลกanico kvasa in vode.
4Zlijte meลกanico kvasa in vode v posodo z moko in zaฤnite meลกati. Postopoma dodajajte preostalo vodo, dokler ne dobite mehkega in elastiฤnega testa.
5Prekrijte posodo s testom s ฤisto krpo in pustite, da testo vzhaja na toplem mestu pribliลพno 1 uro.
6Ko je testo dovolj vzhajano, ga prenesite na pomokano povrลกino in ga razdelite na enake kose. Vsak kos zvijte v kroglico in pustite poฤivati ลกe nekaj minut.
7Na pomokani povrลกini razvaljajte vsako kroglico testa v tanko piceto v ลพeljeno velikost.
Testo je zdaj pripravljeno za polnjenje s sestavinami in peฤenje v peฤici na 220ยฐC pribliลพno 10-15 minut ali dokler pica ne postane zlato rjava. Dober tek!