Piščančje prsi v čebulni omaki

Znam svetuje

Piščanec v čebulni omaki je eden okusnejših načinov priprave tega belega mesa.

Sestavine

  • 2 piščančje prsi
  • 3 velike čebule
  • ½ litra jušne osnove
  • sol
  • poper
  • ščepec čilija
  • 2 žlici gorčice
  • svež peteršilj
  • 0,5 dl oljčnega olja

Postopek

1Dve čebuli drobno nasekljamo, eno zrežemo na malo večje kose. Piščančje prsi narežemo na večje kose, nasolimo, tanko namažemo z gorčico in jih v vročem oljčnem olju na hitro ocvremo. Nekaj minut na vsaki strani bo dovolj. Odstranimo jih iz ponve in shranimo na toplem. 

2Na isto olje damo nasekljani čebuli, ju malo posolimo, dodamo ščepec sode bikarbone in dušimo toliko časa, da se čebula razpusti, kar traja približno 10 minut. Dodamo še na večje kose narezano čebulo in dušimo še nekaj minut. 

3Zalijemo z jušno osnovo ali domačo govejo juho, premešamo in pustimo, da zavre. Ko juha zavre, vanjo damo popečene prsi, pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo še 15 minut. Po potrebi dosolimo in dodamo poper, lahko tudi ščepec čilija, saj ta vedno izboljša okus. Vmes večkrat pomešamo. Če je omaka preredka, jo zadnjih 10 minut kuhamo odkrito, da nekoliko povre.

4Postrežemo s krompirjem, pečenim v pečici ali kakšno drugo prilogo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite