Enostavni, čudoviti in mehki piškoti z arašidi enostavno ne smejo manjkati za božično praznovanje.
Božični čas je obdobje, ko se vonj po sladkih dobrotah razširi po domovih, in te božične piškote boste zagotovo želeli dodati na seznam prazničnih sladic. Združujejo toplino božičnih začimb s hrustljavostjo arašidov, kar ustvarja popolno harmonijo okusov. Priprava je enostavna, rezultat pa je neustavljivo okusen in praznično privlačen piškot, ki bo navdušil vaše najdražje.
Sprejmite izziv in pričarajte božično vzdušje s tem nepogrešljivim receptom za božične piškote z arašidi.
Sestavine za božične piškote z arašidi
- 110 g masla
- 110 g arašidovega masla
- 100 g sladkorja
- 110 g rjavega sladkorja
- 1 žlička sode bikarbone
- 1/2 žičke pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 1 jajce
- 180 g mehke bele moke
- 100 g kristalnega sladkorja za valjanje piškotov
- 100 g oluščenih neslanih arašidov
Postopek
1Maslo in jajca segrejemo na sobno temperaturo. V večji skledi z električnim mešalnikom nekaj minut stepamo maslo, jajce in oba sladkorja, dokler ne dobimo lepo kremaste mase.
2V drugi posodi zmešamo suhe sestavine. Moko, pecilni, sodo bikarbono in sol. Postopoma jih dodajamo mokrim sestavinam in mešamo, dokler se mokre in suhe sestavine lepo ne povežejo.
3Pečico segrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem.
4Iz testa z dlanmi oblikujemo za oreh velike kroglice. Povaljamo jih v kristalnem sladkorju in na sredino vsakega potisnemo po en arašid. Polagamo jih približno 2 cm narazen, ker se bodo nekoliko razlezli.
5Pečemo približno 8-10 minut, do zlato rumene barve. Previdno jih prestavimo s pekača, najbolje kar skupaj s peki papirjem in pustimo, da se ohladijo.