Sladica, ki je biskvit in potica.
Sestavine za biskvitno potico
Biskvit
- 4 jajca
- 1 jogurtov lonฤek sladkorja
- 1/2 jogurtovega lonฤka olja
- 1 jogurtov lonฤek moke
- 1 jogurtov lonฤek mletih leลกnikov
- 1 grลกki jogurt (125 g )
- 1 pecilni praลกek
Nadev
- 6 ลพlic mletih leลกnikov ali orehov
- 1 ลพlico mletega maka
- 1 rumenjak ( ali beljak) -celo jajce bo preveฤ
- 3 rebra stopljene velike jedilne ฤokolade (350 gramske)
Postopek
1Umeลกajte maso za biskvit. Najprej zaฤnite z mokrimi sestavinami in jim postopoma dodajajte suhe. Polovico mase zlijte v okrogel tortni pekaฤ, pokrit s peki papirjem in premera 23 cm. Pecite biskvit 20 minut na 180ยฐC.
2Vmes zmeลกajte sestavine za nadev. Nadev naj bo tako gost kot za potico. Nadev previdno porazdelite po pravkar peฤeni polovici biskvita in ga prelijte z drugo polovico mase za biskvit. Pekaฤ poloลพite nazaj v peฤico in pecite ลกe 45 minut.
3Peฤeno pecivo povsem ohladite, preden ga boste postregli.