Biskvitna potica

Znam svetuje

Sladica, ki je biskvit in potica.

Sestavine za biskvitno potico

Biskvit

  • 4 jajca
  • 1 jogurtov lonฤek sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lonฤka olja
  • 1 jogurtov lonฤek moke
  • 1 jogurtov lonฤek mletih leลกnikov
  • 1 grลกki jogurt (125 g )
  • 1 pecilni praลกek

Nadev

  • 6 ลพlic mletih leลกnikov ali orehov
  • 1 ลพlico mletega maka
  • 1 rumenjak ( ali beljak) -celo jajce bo preveฤ
  • 3 rebra stopljene velike jedilne ฤokolade (350 gramske)

Postopek

1Umeลกajte maso za biskvit. Najprej zaฤnite z mokrimi sestavinami in jim postopoma dodajajte suhe. Polovico mase zlijte v okrogel tortni pekaฤ, pokrit s peki papirjem in premera 23 cm. Pecite biskvit 20 minut na 180ยฐC.

2Vmes zmeลกajte sestavine za nadev. Nadev naj bo tako gost kot za potico. Nadev previdno porazdelite po pravkar peฤeni polovici biskvita in ga prelijte z drugo polovico mase za biskvit. Pekaฤ poloลพite nazaj v peฤico in pecite ลกe 45 minut.

3Peฤeno pecivo povsem ohladite, preden ga boste postregli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite