Ruske palačinke – sirniki

Morda vas zanima

- Oglas -

Tudi ruske palačinke poznamo, pravimo jim tudi sirniki. Najbolje je, da maso pripravimo dan prej. Zjutraj nam je že na voljo, pa tudi palačinke bodo bolj rahle.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 50g pšeničnega zdroba
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 žlice olja
  • 500g skute (nepasirane)
  • ščep soli
  • 30g sladkorja
  • moka za posip

1Skuto najprej dobro ožamemo. Najbolje, da si pomagamo z gazo in dobro odstranimo odvečno tekočino. Skuti dodamo pšenični zdrob, sol, sladkor, vaniljev sladkor ter jajce. Vse skupaj dobro zmešamo in vsaj za pol ure postavimo v hladilnik, še bolje pa čez noč.

2Iz mase oblikujemo kroglice in jih pomokamo. Z rokami jih sploščimo in dobili bomo debel kolut.

3V ponvi segrejemo olje in vanj zložimo kolute. Na zmernem ognju jih pečemo 4 minute, nato obrnemo, pokrijemo in pečemo še 3 minute. Pečene odlagamo na papirnate brisačke in jih nato postrežemo s poljubno prilogo (sadje, med, marmelada, sladoled …).

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi