Sladica, ki je biskvit in potica.
Sestavine za biskvitno potico
Biskvit
- 4 jajca
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 1/2 jogurtovega lončka olja
- 1 jogurtov lonček moke
- 1 jogurtov lonček mletih lešnikov
- 1 grški jogurt (125 g )
- 1 pecilni prašek
Nadev
- 6 žlic mletih lešnikov ali orehov
- 1 žlico mletega maka
- 1 rumenjak ( ali beljak) -celo jajce bo preveč
- 3 rebra stopljene velike jedilne čokolade (350 gramske)
Postopek
1Umešajte maso za biskvit. Najprej začnite z mokrimi sestavinami in jim postopoma dodajajte suhe. Polovico mase zlijte v okrogel tortni pekač, pokrit s peki papirjem in premera 23 cm. Pecite biskvit 20 minut na 180°C.
2Vmes zmešajte sestavine za nadev. Nadev naj bo tako gost kot za potico. Nadev previdno porazdelite po pravkar pečeni polovici biskvita in ga prelijte z drugo polovico mase za biskvit. Pekač položite nazaj v pečico in pecite še 45 minut.
3Pečeno pecivo povsem ohladite, preden ga boste postregli.