Okusne zapečene bučke iz pečice, ki jih lahko ponudimo kot prilogo ali pojemo s skledo solate.
Sestavine
- 3 večje bučke (lahko ena rumena, ena temno zelena, ena svetlo zelena)
- 1 jajce
- 250 ml smetane za kuhanje
- 60 g parmezana
- 100 g sira asiago (lahko gauda ali edamec)
- sol in poper
- muškatni orešček
- oljčno olje
Postopek
1Bučke operemo in narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje. Nasolimo jih z obeh strani in zložimo na papirnato brisačko, da vpijejo vodo. Pustimo jih vsaj pol ure. Bučke nato dobro obrišemo s papirnatimi brisačkami.
2Pekač namažemo z oljčnim oljem in po njem razporedimo prvo plast bučk. Potresemo z obema (naribanima) siroma in prekrijemo z drugo plastjo bučk.
3Smetano za kuhanje solimo in popramo, dodamo noževo konico muškatnega oreščka in jajce ter z metlico dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še malo sira in polijemo po bučkah. Na vrh potresemo še preostali sir.
4Pečico segrejemo na 220°C in pečemo približno 30 minut, da se vrhnja skorjica lepo zapeče in se bučke zmehčajo.