Gratinirane bučke

Znam svetuje

Okusne zapečene bučke iz pečice, ki jih lahko ponudimo kot prilogo ali pojemo s skledo solate.

Sestavine

  • 3 večje bučke (lahko ena rumena, ena temno zelena, ena svetlo zelena)
  • 1 jajce
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 60 g parmezana
  • 100 g sira asiago (lahko gauda ali edamec)
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • oljčno olje

Postopek

1Bučke operemo in narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje. Nasolimo jih z obeh strani in zložimo na papirnato brisačko, da vpijejo vodo. Pustimo jih vsaj pol ure. Bučke nato dobro obrišemo s papirnatimi brisačkami.

2Pekač namažemo z oljčnim oljem in po njem razporedimo prvo plast bučk. Potresemo z obema (naribanima) siroma in prekrijemo z drugo plastjo bučk.

3Smetano za kuhanje solimo in popramo, dodamo noževo konico muškatnega oreščka in jajce ter z metlico dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še malo sira in polijemo po bučkah. Na vrh potresemo še preostali sir.

4Pečico segrejemo na 220°C in pečemo približno 30 minut, da se vrhnja skorjica lepo zapeče in se bučke zmehčajo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite