Čokoladna krema z jagodami (v kozarcu)

Znam svetuje

Čokoladni kozarčki so idealna sladica za Valentinovo ali takrat, ko želimo postreči nekaj slastnega, pa za pripravo nimamo veliko časa. Kozarčki so polnjeni s puhasto čokoladno slaščičarsko kremo in jagodami, maceriranimi v rumu. Sladica je reeees dobrega okusa, hitro pripravljena, pa še odlično izgleda! Sestavine zadoščajo za 4 kozarce prostornine 150 ml.

Sestavine za čokoladno kremo z jagodami (v kozarcu)

Macerirane jagode

  • 150 g svežih jagod
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 zamašek domačega ruma

Čokoladna slaščičarska krema

  • 250 ml mleka
  • 2 rumenjaka (velikostni razred M)
  • 1 žlička vaniljeve paste ali arome
  • 55 g kristalnega sladkorja
  • 10 g kakava v prahu
  • 10 g škroba
  • 65 g jedilne čokolade
  • 30 g masla
  • 150 g sladke smetane za stepanje

Postopek

Macerirane jagode

1Jagode operemo in narežemo na drobne kocke.

2V skledici jih zmešamo s sladkorjem in rumom in pustimo, da odstojijo do uporabe.

3Vmes občasno premešamo.

Čokoladna slaščičarska krema

1200 ml mleka z vaniljevo pasto ali aromo segrejemo do vretja.

2Ostalo mleko gladko zmešamo z rumenjakoma, sladkorjem, kakavom in škrobom.

3Rumenjakovo zmes najprej temperiramo z nekaj toplega mleka, nato prelijemo v kozico k ostalemu mleku in med stalnim mešanjem kuhamo nekaj minut, da se krema zgosti.

4Kuhano kremo odstavimo in v njej najprej stopimo koščke čokolade, nato še maslo.

5Kremo prelijemo v drugo, večjo posodo in jo pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se je dotika. Ohladimo.

6Sladko smetano stepemo in damo na hladno.

7Ohlajeno kremo z ročnim mešalnikom gladko premešamo.

8Z lopatko kremi v dveh korakih primešamo stepeno smetano in kremo nadevamo v dresirno vrečko, ki smo jo opremili z večjim zvezdastim nastavkom.

Sestavljanje kozarčkov

1Pripravimo 4 kozarce prostornine 150 ml. Macerirane jagode razdelimo v kozarce in do vrha napolnimo s čokoladno kremo.

2Poljubno dekoriramo s svežimi jagodami, čokoladnimi ostružki, krokantom …

3Kozarčke postrežemo dobro ohlajene.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite