Svinjska pečenka s česnom in kumino

Znam svetuje

Svinjska pečenka s česnom in kumino je ravno prav sočnega in slastnega okusa, da se topi v ustih.

Sestavine

  • 1 kg svinjine
  • 3 dag maščobe
  • sol
  • nekaj strokov česna
  • čebula
  • kumina

Postopek

1Kos svinjine dobro natremo s soljo in strtim česnom, potresemo s kumino, oblijemo z maščobo in ga v ogreti pečici prve pol ure pečemo na 220°C, potem pa temperaturo znižamo na 170°C. Pečemo približno 1 uro in pol (odvisno od pečice).

2Med pečenjem kos svinjine večkrat polijemo s sokom, ki ga spusti v pekač. Pečemo le tako dolgo, da je meso pečeno, a še vedno sočno. Omaka te pečenke naj ostane naravna.

3Kot prilogo lahko serviramo pečen krompir, kislo zelje ali pa sezonsko solato.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite