Za dobro omleto rabimo predvsem dobre sestavine, divji šparglji, dobro, domače oljčno olje in kvalitetna jajca.
Sestavine
- 30 stebel divjih špargljev
- 6 velikih jajc
- 1 mlada čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- morska sol
- sveže mlet črn poper
Postopek
1Na srednje močnem ognju segrejemo večjo ponev, ki je odporna proti prijemanju. Vlijemo 2 žlici oljčnega olja in čez minuto še na koščke narezano mlado čebulo brez zelenega dela in na nekaj centimetrov dolge palčke narezane šparglje, ki smo jim polomili olesenele dele.
2Pražimo približno 3 minute, da čebula postekleni in se šparglji rahlo popečejo. Nato dodamo še na trakove narezan zeleni del čebule, začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in nekoliko zmanjšamo temperaturo.
3Jajca razžvrkljamo. Malo posolimo in popopramo in zlijemo na šparglje. Po treh minutah jih s strani malo privzdigujemo, da se ne primejo na ponev.
4Po približno petih minutah pa omleto obrnemo. In sicer tako, da na omleto postavimo krožnik, ponev obrnemo in ne pečeno stran omlete potisnemo nazaj na ponev.
5Pečemo še štiri minute in takoj postrežemo.