Umešana jajca z divjimi šparglji

Znam svetuje

Umešana jajca z divjimi šparglji so okusna jed, tako enostavna za pripravo, da nam bo vzela samo 10 minut. Seveda ne štejemo ur, ko smo nabirali šparglje.

Sestavine za umešana jajca z divjimi šparglji

  • 400 g divjih špargljev
  • 30 g sveže naribanega parmezana
  • 6 jajc
  • sol
  • poper po okusu
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1V visokem loncu zavremo vodo, vanjo damo šop špargljev, vršičke pustimo zunaj in kuhamo 5 minut.

2V skledo ubijemo jajca, posolimo, dodamo parmezan, popopramo in razžvrkljamo z vilicami.

3Kuhane šparglje vzamemo iz vode, vodo, v kateri so se kuhali, pa prihranimo za juho, rižoto ali pa jo počasi pijemo čez dan. Šparglje narežemo na 5-7 cm dolge kose.

4V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo narezane šparglje in pustimo minuto ali dve, da tekočina povre.

5Na šparglje zlijemo jajca in mešamo 2-3 minute, da jajca zakrknejo. Postrežemo takoj s svežim kruhom.

Nasvet

Kuhane šparglje takoj oplaknemo z mrzlo vodo – tako ohranijo lepo, zeleno barvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite