Umešana jajca z divjimi šparglji so okusna jed, tako enostavna za pripravo, da nam bo vzela samo 10 minut. Seveda ne štejemo ur, ko smo nabirali šparglje.
Sestavine za umešana jajca z divjimi šparglji
- 400 g divjih špargljev
- 30 g sveže naribanega parmezana
- 6 jajc
- sol
- poper po okusu
- 0,3 dl oljčnega olja
Postopek
1V visokem loncu zavremo vodo, vanjo damo šop špargljev, vršičke pustimo zunaj in kuhamo 5 minut.
2V skledo ubijemo jajca, posolimo, dodamo parmezan, popopramo in razžvrkljamo z vilicami.
3Kuhane šparglje vzamemo iz vode, vodo, v kateri so se kuhali, pa prihranimo za juho, rižoto ali pa jo počasi pijemo čez dan. Šparglje narežemo na 5-7 cm dolge kose.
4V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo narezane šparglje in pustimo minuto ali dve, da tekočina povre.
5Na šparglje zlijemo jajca in mešamo 2-3 minute, da jajca zakrknejo. Postrežemo takoj s svežim kruhom.
Nasvet
Kuhane šparglje takoj oplaknemo z mrzlo vodo – tako ohranijo lepo, zeleno barvo.