Pohane bučke z egiptovsko solato z jogurtom

Morda vas zanima

Bučke kot poletna osvežitev, ki jo pripravimo en, dva, tri.

Sestavine

  • 2 bučki

Egiptovska solata z jogurtom

  • 1/2 žličke na drobno sesekljanega česna
  • 1 žlička na drobno sesekljane mete
  • 2,5 dl jogurta
  • 3 rdeče redkvice
  • 1 skodelica na kolesca zrezanih svežih kumar

Priprava

Pohane bučke

1Bučke najprej operemo, osušimo, narežemo na približno 3 mm debele kolobarje in posolimo. Pustimo jih približno 15 minut, da spustijo vodo.

2Nato kolobarje spaniramo – najprej jih povaljamo v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Tako pripravljene bučke ocvremo na vročem olju. Ocvrte polagamo na kuhinjsko brisačko, da vpije odvečno maščobo.

Egiptovska solata z jogurtom

3Zmešamo česen, meto, jogurt in kumare, stresemo vse skupaj v skledo za serviranje in okrasimo z razrezanimi redkvicami.

Prejšnji članekČebulni obročki v pivskem testu
Naslednji članekBavarske žemljice
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -