Bučke kot poletna osvežitev, ki jo pripravimo en, dva, tri.
Sestavine za pohane bučke z egiptovsko solato z jogurtom
- 2 bučki
Egiptovska solata z jogurtom
- 1/2 žličke na drobno sesekljanega česna
- 1 žlička na drobno sesekljane mete
- 2,5 dl jogurta
- 3 rdeče redkvice
- 1 skodelica na kolesca zrezanih svežih kumar
Postopek
Pohane bučke
1Bučke najprej operemo, osušimo, narežemo na približno 3 mm debele kolobarje in posolimo. Pustimo jih približno 15 minut, da spustijo vodo.
2Nato kolobarje spaniramo – najprej jih povaljamo v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Tako pripravljene bučke ocvremo na vročem olju. Ocvrte polagamo na kuhinjsko brisačko, da vpije odvečno maščobo.
Egiptovska solata z jogurtom
3Zmešamo česen, meto, jogurt in kumare, stresemo vse skupaj v skledo za serviranje in okrasimo z razrezanimi redkvicami.