Bučkini vaflji

Znam svetuje

Lahka večerja ali zajtrk za vse, ki zjutraj ne marajo jesti sladkih jedi.

Sestavine

  • 1 manjša bučka
  • 2 stroka česna
  • 2 sušena paradižnika
  • 1 mocarela
  • sol in poper
  • sveža bazilika
  • oljčno olje

Testo

  • 180 g bele moke
  • 1 jajce
  • žlička pecilnega praška
  • 30 g stopljenega masla
  • 240 ml mleka

Postopek

1Bučko narežemo na manjše koščke, česen, suhe paradižnike in baziliko nasekljamo. V ponvi na malo vročega olja popražimo bučko in suhe paradižnike, solimo in popramo po okusu. Na koncu dodamo česen in popražimo toliko, da zadiši, nakar vse pretresemo v drugo posodo in malo ohladimo.

2Vzamemo drugo posodo in z metlico zmešamo sestavine za testo. Dodamo popražene bučke, suhe paradižnike, svežo nasekljano baziliko in na manjše kocke narezano mocarelo.

3Maso z zajemalko zlijemo v pekač za peko vafljev in zlato-rumeno zapečemo. Postrežemo z omako iz jogurta, ki mu vmešamo poljubne začimbe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite