Res je, jaffa pecivo lahko naredite tudi doma. Tako sočno je, da ga boste naredili večkrat.
Sestavine za Jaffa pecivo
- 4 jajca
- 20 dkg sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 dcl mleka
- 20 dkg moke
- 1 prašek za pecivo
- marelična marmelada (tudi od pomaranče)
Preliv
- 5 dkg sladkorja
- 1 dcl prekuhane in ohlajene vode
- 2 pomaranči
- čokoladna glazura – 200 g jedilne čokolade in 1 žlica masla
Postopek
1Najprej naredite biskvit. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto umešajte s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, mlekom in moko, ki jo prej presejemo skupaj s pecilnim praškom.
2Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. Medtem iz beljakov naredite sneg, dodajte mu ščepec soli. Nežno ga z metlico umešajte v zmes. Maso vlijte v pekač, obložen s peki papirjem, in pecite približno 25 minut.
3Pečen biskvit ohladite. Prerežite ga na pol. Spodnjo polovico biskvita vrnite v pekač. Premažite ga z marmelado. Če je marmelada pretrda za mazanje, jo segrejte v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici.
4Zgornji del biskvita nalomite na koščke. Prelijte ga s prekuhano vodo, sladkorjem, sokom obeh pomaranč, dodajte tudi naribano pomarančno skorjico. Dobro premešajte in razporedite po biskvitu.
5Kolač prelijte s čokoladno glazuro. Naredite jo tako, da čokolodo in maslo stopimo na vodni kopeli. Pecivo za nekaj ur, najbolje čez noč, postavimo v hladilnik.