Jaffa pecivo

Morda vas zanima

- Oglas -

Res je, jaffa pecivo lahko naredite tudi doma. Tako sočno je, da ga biste naredili večkrat.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 20 dkg sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 dcl mleka
  • 20 dkg moke
  • 1 prašek za pecivo
  • marelična marmelada (tudi od pomaranče)

Preliv

  • 5 dkg sladkorja
  • 1 dcl prekuhane in ohlajene vode
  • 2 pomaranči
  • čokoladna glazura – 200 g jedilne čokolade in 1 žlica masla

Postopek

1Najprej naredite biskvit. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto umešajte s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, mlekom in moko, ki jo prej presejemo skupaj s pecilnim praškom.

2Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. Medtem iz beljakov naredite sneg, dodajte mu ščepec soli. Nežno ga z metlico umešajte v zmes. Maso vlijte v pekač, obložen s peki papirjem, in pecite približno 25 minut.

3Pečen biskvit ohladite. Prerežite ga na pol. Spodnjo polovico biskvita vrnite v pekač. Premažite ga z marmelado. Če je marmelada pretrda za mazanje, jo segrejte v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici.

4Zgornji del biskvita nalomite na koščke. Prelijte ga s prekuhano vodo, sladkorjem, sokom obeh pomaranč, dodajte tudi naribano pomarančno skorjico. Dobro premešajte in razporedite po biskvitu.

5Kolač prelijte s čokoladno glazuro. Naredite jo tako, da čokolodo in maslo stopimo na vodni kopeli. Pecivo za nekaj ur, najbolje čez noč, postavimo v hladilnik.

Prejšnji članekPolenta z gnjatjo iz pečice
Naslednji članekNadevani jurčki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -