Rižota s klobaso in čemažem

Znam svetuje

Spomladanska rižota s klobaso in čemažem vas bo navdušila, saj se okusi čemaža in klobase res lepo ujemajo.

Sestavine za rižoto s klobaso in čemažem

  • 1 čajna skodelica riža
  • 1 klobasa
  • velika pest čemaža
  • oljčno olje
  • ščepec soli
  • 1 kavna žlička garam masale

Priprava

1Klobaso narežemo na kolobarje, na hitro popečemo na oljčnem olju in garam masali. V tej mešanici začimb so koriander, kumina, kardamom, komarček, klinčki, lovor, cimet in črni poper. V nekaterih različicah so tudi muškatni orešček, kurkuma, žafran, ingver, česen, gorčična semena, janež ali celo posušen rdeč čili. 

2Ko je klobasa malo zapečena, dodamo riž, popražimo, zalijemo z vodo in solimo.

3Dodamo pest narezanega čemaža, pomešamo in pustimo riž, da se kuha na nizki temperaturi, kar traja približno 18 minut. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite