Torta črni gozdiček

Morda vas zanima

Slastna torta, ki jo radi spečemo za posebne ljudi.

Sestavine

Biskvit

  • 6 jajc
  • 6 žlic kokosovega sladkorja
  • 6 zvrhanih žlic mletega maka
  • 5 žlic kakava v prahu
  • 3 žlice olja

Krema

  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 250 g mascarponeja
  • 1 vrečka cappuccino praha (instant vrečka za kapučino)
  • 4 žlice sladkorja
  • 1/2 kozarca vloženih višenj
  • 1/2 lončka čokolade za kuverturo

Priprava

1Sladka smetana in mascarpone naj na svoj trenutek čakata v hladilniku.

2Rumenjake in sladkor zmešamo v gosto, penasto kremo. Najbolje, da to počnete v mešalniku, saj traja postopek med 8 in 10 minut. Ko je krema res penasta, dodamo olje, mak in kakav v prahu. Na koncu v maso z lopatko vmešamo sneg iz beljakov. Maso mešamo previdno in od spodaj navzgor, da vnesemo čim več zraka in bo biskvit lepo rahel tudi brez pecilnega praška.

3Maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. Navedene sestavine so zadoščale za pekač premera 18 cm. Maso z lopatko poravnamo in ga v pečici, ogreti na 180 °C, pečemo okoli 25 minut.

4Ko iz pečice zadiši po biskvitu, je ponavadi ta pečen – lahko se zgodi, da boste potrebovali samo 20 ali pa kar 30 minut. Medtem ko se biskvit peče, naredimo kremo. Sladki smetani dodamo prah za kapučino in jo stepemo. Med stepanjem smetane po žlicah dodajamo sladkor. V že stepeno smetano počasi po žlicah vmešamo mascarpone. Kremo za kakšne pol ure shranimo v hladilniku.

5Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in nato z nožem prerežemo na polovico. Med tem, ko čakamo, da se ohladi, iz kozarca kompota vzamemo približno polovico višenj in jih pustimo, da se odcedijo.

6S kompotom navlažimo obe polovici biskvita. Spodnjo sicer navlažimo manj. Spodnji biskvit nato v celoti prekrijemo z višnjami (nekaj jih pustimo za dekoracijo). Na višnje nato (s pomočjo vrečke, iz katere jo iztiskamo) nanesemo kremo – nekaj kreme pustimo za dekoracijo. Nato kremo prekrijemo z drugim navlaženim biskvitom.

7Čokolado stopimo in jo na tanko prelijemo po vrhu torte. Glazuro poravnamo in pustimo, da odvečna čokolada steče ob robu torte. Torto do konca okrasimo. Postrežemo jo lahko takoj, lahko pa počakamo, da se čokolada strdi.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -