Masleni vaniljevi piškoti brez jajc

Morda vas zanima

- Oglas -

Tudi brez jajc lahko naredimo krhke, okusne in dišeče piškote.

Sestavine

Testo

  • 400 g mehke bele moke
  • 200 g masla sobne temperature
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1/2 lončka kisle smetane
  • 1 vaniljev strok
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici belega vina
  • 1 neškropljena limona – lupinica
  • 1 pecilni prašek
  • 1/4 žličke soli

Posip

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor

Postopek

1V večjo skledo presejemo moko s pecilnim praškom. Maslo narežemo na majhne kocke in ga dodamo k moki. Dodamo še sladkor v prahu, kislo smetano, vino, sol, vsebino vaniljevega stroka in vaniljev sladkor, sol, limonino lupinico in s hladnimi rokami zamesimo gladko testo.

2Mesimo toliko časa, da je sestavine povežejo med seboj – ne sme biti vidnih koščkov masla. Nato iz testa oblikujemo svaljek, ga zavijemo v folijo za živila in postavimo za dve uri v hladilnik.

3Pečico predgrejemo na 180°C, pekač, v katerem bomo pekli piškote, obložimo s peki papirjem. Testo narežemo na približno 1 cm debele kolobarčke in te na kocke, da dobimo koščke testa orehove velikosti. Med dlanmi oblikujemo približno 6 cm dolge svaljke in jih upognemo v rogljičke.

4Te polagamo na pekač, razdalja med njimi naj bo vsaj en centimeter, ker bodo med peko nekoliko narasli. Pečemo 12-15 minut v srednji legi. Rogljički so pečeni, ko zadišijo in se zlato rumeno obarvajo. V posodi zmešamo sladkor v prahu in vaniljev sladkor in pečene rogljiče povaljamo v pripravljeni mešanici.  

5Zlagamo jih na pladenj in pustimo, da se ohladijo.

Prejšnji članekLimonin kolač
Naslednji članekPostrvi na žaru
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -