Marelična marmelada brez sladkorja

Morda vas zanima

- Oglas -

Marelična marmelada brez sladkorja je preprosta za kuho. Izberite zrele marelice, najboljše so tiste, ki nam zrastejo na vrtu. Brez sladkorja bodo skoraj prav takega okusa, kot bi jih ravnokar pobrali z drevesa.

Sestavine za marelično marmelado brez sladkorja

  • 1 kg marelic
  • 1/2 kg kislih, domačih jabolk
  • 1 dl grozdnega soka
  • cimet po okusu
  • klinčki po okusu

Postopek

1Marelice dobro operemo, razkoščičimo in narežemo na majhne koščke. Prav tako naredimo z jabolki. Jabolka dodamo, ker imajo marelice malo naravnega pektina, ki je potreben da se nam marmelada zgosti.

2Sadje damo v večji lonec, dodamo deci soka in pri nizki temperaturi počasi zavremo. Ob tem stalno mešamo, da se nam ne prismodi.

3Pustimo vreti 10-15 minut, nato jo s paličnim mešalnikom spasiramo. Lahko dodamo cimet in klinčke, ni pa nujno. Med kuhanjem z žlico pobiramo pene.

5Spasirano marmelado ponovno zavremo in z zajemalko prelivamo v sterilizirane, manjše kozarčke. Ne pozabite sterilizirati tudi pokrovčkov. Nalijte toliko marmelade, da v kozarčkih ne bo zraka.

6Dobro zapremo in pokrijemo, da se počasi ohlaja. Narediti se mora vakum. Taka marmelada bo zagotovo zdržala celo leto, le ko jo odprete, jo morate hitro pojesti.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad