Mangova dvobarvna panna cotta

Morda vas zanima

- Oglas -

Sladica, ki navduši tako z videzom kot tudi okusom.

Sestavine

  • 3 mangovi sadeži
  • 1 dcl vode
  • 5 lističev želatine
  • 400 ml sladke smetane
  • 60 g sladkorja
  • 3 lističi želatine

Postopek

1Dva manga olupimo in razrežemo na koščke. Uporabimo zrele sadeže, ki so bolj sladki, če pa niso dovolj zreli, dodamo žlico ali dve sladkorja. Mangove koščke stresemo v višjo in ožjo posodo, dodamo vodo in po želji tudi sladkor ter s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire.

2Vse lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Mangov pire prelijemo v kozico in segrejemo do vretja. 5 lističev odcedimo (stisnemo z roko) in vmešamo v mangov pire. Nalijemo ga v kozarčke, jih nagnemo (pomagamo si lahko z drugim, večjim kozarcem, posodico za kosmiče ali pekačem za muffine) in postavimo v zmrzovalnik za približno 15 minut, da se strdi.

3Sladki smetani dodamo sladkor in jo segrejemo, da se sladkor stopi. Vmes večkrat premešamo, zatem odstavimo in vmešamo 3 odcejene lističe želatine. Smetano ohladimo, iz zmrzovalnika vzamemo kozarčke z mangom in smetano nalijemo na strjen mangov pire. Pazimo, da bo pire res dovolj trd in se nam plasti ne bodo mešale.

4Panna cotto postavimo v hladilnik, najbolje čez noč, da se tudi smetanova polovica strdi. Naslednji dan očistimo tretji mango, ga narežemo na kocke, potresemo po panna cotti in postrežemo. Če nam ostane še kaj svežega manga, ga narezanega ponudimo zraven.

Prejšnji članekBorovničev zavitek
Naslednji članekPizza s pršutom in rukolo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -