Makovo pecivo z jabolki

Morda vas zanima

- Oglas -

Sočen in mehek makov biskvit prelit s čokolado, enostaven za pripravo, saj sestavin za biskvit ni potrebno tehtati. Uporabimo lahko jogurtov lonček.

Sestavine

Biskvit

  • 3 jajca
  • 2 lončka moke
  • 2 lončka mletega maka
  • 1 lončka mleka
  • 1 lonček stopljenega masla
  • 1 pecilni prašek
  • 1 lonček sladkorja
  • po želji 1 žlica ruma
  • ščepec soli
  • 3 jabolka
  • sok polovice limone

Čokoladni preliv

  • 180 g čokoladnih kapljic
  • 80 g masla

Postopek

1Jabolka olupimo in grobo naribamo in zmešamo z žlico sladkorja in limoninim sokom. Rumenjake in beljake ločimo ter rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Dodamo mleko, maslo in rum ter premešamo. Moko presejemo in zmešamo s pecilnim praškom, soljo in mletim makom.

2Med stalnim mešanjem suhe sestavine dodajamo v mokre. Dobro premešamo in vmešamo naribana jabolka. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih na koncu z lopatko vmešamo v biskvit.

3Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo testo. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C, 25 – 30 minut. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen in po potrebi čas peke podaljšamo.

4Maslo narežemo na manjše koščke in skupaj s čokolado damo v posodo. Čokolado stopimo na vodni kopeli, prelijemo po biskvitu in počakamo, da se nekoliko ohladi in strdi. Pecivo narežemo na kocke in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -